Kateri je najboljši lahki dostavnik leta 2019?
| Članek je bil prebran 2.001 krat.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Nagrada za ‘Mednarodni dostavnik leta’ se podeljuje od leta 1992 dalje in je nastala kot podaljšek nagrade ‘Mednarodni kamion leta‘. Žirija je do danes ostala bolj ali manj nespremenjena in jo sestavljajo predstavniki avtomobilskih revij iz 24 držav (Fleet Van & Utility, Firmenwagen, Transporama, Kamioni, Kamion & Bus, Trucker, Mester – Tidende, Auto % Teknikka Ja Kuljetus, Solutions Utilitaires, Logistra / Transport, What Van, Troxoi & Tir, Camion Truck & Bus, Tuttotrasporti, Ttm.nl / Bestelauto…).

Kdo je zmagovalec?

Nagrade so bile podeljene septembra v Hannovru, v Nemčiji v okviru 67. IAA Salona gospodarskih vozil. Zmagala je trojica, ki se je za glavno nagrado potegovala skupaj: Citroen Berlingo Van, Opel Combo in Peugeut Partner. Drugo mesto si je prislužil novi Mercedez – Benz Sprinter, tretjo nagrado pa Ford Transit Connect.

Kakšne so prednosti nove generacije dostavnikov?

Jarlath Sweeney, predsednik žirije, ki podeljuje nagrado Mednarodni dostavnik leta je povedal, da so prednosti zmagovalne trojice dostavnikov predvsem naslednje:

Zakaj izbrati novi Citroën Berlingo Van?

Novi Citroen Berlingo Van predstavlja že tretjo po vrsti nadgradnjo sicer že uveljavljenega dostavnika Berlinga. Zadnja različica izstopa zaradi izboljšav v segmentu udobja in tehnologij.

Kar 20 tehnologij pomaga šoferju pri vožnji, s čimer se dostavnik po tehnološki opremi že zelo približa opremi, ki jo ponujajo osebna vozila (gre za prikazovalnik potovalnih informacij, sistem za nadzor spusta po klancu, sistem za nadzor stabilnosti vleke, tempomat, ki spremlja razdaljo med vašim in drugimi vozili, samodejni preklop na dolge luči, prostoročni vstop in izstop iz vozila, nadzor mrtvega kota, opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu itd.

Dodatno je najnovejša generacij dostavnika opremljena z najnovejšimi motorji (dizelskimi ali bencinskimi).

Nakladalni prostor je prav tako izboljšan in je opremljen z enimi ali dvojnimi bočnimi drsnimi vrati in krilnimi vrati z odpiranjem pod kotom 180°. Vanj lahko naložite od 650kg do 1000 kg. Ker pa je teže hitro preveč, vas bo Berlingo sam opozoril, če boste prekoračili največjo dovoljeno maso.

Vozilo bo v Sloveniji na voljo ob koncu leta 2018. Še več o njemu lahko izveste na tej povezavi.

 

 

 

© 29. 04. 2024 - RockinMacres.com.